tirsdag 29. juni 2021

Pasta med gorgonzolaost og rosenkål

 Oppskriften til denne retten kommer fra Aicha Bouhlous kokebok "Litt kjøtt, mer fisk, mest grønt " 

Ingredienser 4 porsjoner

400 g pasta
2 ss olivenolje
500 g rosenkål renset og skåret i biter
3 hvitløksfedd hakket
2 dl creme fraiche
100 g gorgonzola skåret i tynne skive
1/2 grønnsaksbuljongterning
2 dl kokevann fra pastaen
litt hakket oregano eller basilikum
salt og pepper
50 g hasselnøtter eller valnøtter, ristet og grovhakket


  • Kok opp pastaen med rikelig med van etter anvisningen på pakken.
  • Mens pastaen koker, steker du rosenkålen. Varm olivenoljen i en stor stekepanne på middels varme, ha i rosenkålen og stek den i 3-4 min. La hvitløken frese med på slutten. Sil av kokevannet, og ta vare på litt av det.
  • Bland creme fraiche og halvparten av osten i rosenkålen. Smuldre i buljongen. Spe med halvparten av pastavannet du har tatt vare på. Rør godt om, og tilsett pasta, oregano eller basilikum. Bland godt på svak varme, og smak til med salt og pepper. Topp til slutt med resten av osten og de ristede nøttene. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar