Oppskriften til denne retten kommer fra Aicha Bouhlous kokebok "Litt kjøtt, mer fisk, mest grønt "
Ingrediener 4 porsjoner
500 g kyllingfilét, skåret i biter
100 g usaltede cashewnøtter
3 dl ris
1 ss maisenna
litt salt
nøytral olje f.eks. rapsolje
500 g brokkoli i små buketter
1 stor paprika uten frø og hinner skåret i biter
3 hvitløksfedd finhakket
1 ss frisk ingefær finrevet eller finhakket
3 vårløk i ringer
1 ss sesamfrø
100 g usaltede cashewnøtter
3 dl ris
1 ss maisenna
litt salt
nøytral olje f.eks. rapsolje
500 g brokkoli i små buketter
1 stor paprika uten frø og hinner skåret i biter
3 hvitløksfedd finhakket
1 ss frisk ingefær finrevet eller finhakket
3 vårløk i ringer
1 ss sesamfrø
Saus
1/2 dl kyllingbuljong + litt vann
3-4 ss hoisinsaus
1 1/2 ss soyasaus
1 1/2 riseddik
1 ss flytende honning
1 ts sesamolje
2 ss sriracha eller annen chilisaus
1 ss maisenna
3-4 ss hoisinsaus
1 1/2 ss soyasaus
1 1/2 riseddik
1 ss flytende honning
1 ts sesamolje
2 ss sriracha eller annen chilisaus
1 ss maisenna
- Gjør klar alle ingrediensene før du begynner å wokke.
- Rist nøttene i en tørr stekepanne.
- Ha alle ingrediensene til sausen i en skål, og rør sammen. Sett til side både nøtter og saus.
- Kok risen etter anvisningen på pakken.
- Dryss en ss maisenna og salt over kyllingbitene og bland til alle bitene er dekket. Varm litt olje i en wok eller en stor stekepanne. Stek kyllingbitene i to omganger og legg dem deretter over på et fat. Dryss over sesamfrø.
- Legg deretter i brokkoli og paprika, og la det frese i et par minutter. Tilsett hvitløk og ingefær i slutten av steketiden, og la det frese med en liten stund. Legg kyllingen tilbake i pannen og tilsett sausen. La det koke under konstant omrøring. Slå av varmen. Sausen bør ikke koke for lenge da blir den for salt.
- Dryss over vårløk, nøttene og resten av sesamfrø. Server med risen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar