tirsdag 29. juni 2021

Kyllingpanne med auberginer

Oppskriften til denne retten kommer fra Aicha Bouhlous kokebok "Litt kjøtt, mer fisk, mest grønt " 


Ingredienser 4 porsjoner

600 g kyllingkubber eller lår
2 auberginer
1 ts salt
3 ss extra virgin olivenolje + litt til steking
1/2 ss harissa eller 1 ts chiliflak
1 ss tomatpuré
4 dl vann
3 røde og grønne paprika, uten frø og hinner og skåret i strimler
1 løk, grovhakket


Marinade

2 hvitløksfedd, finhakket

3 ss yoghurt naturell

2 ts tomatpuré

1 ts paprikapulver

1 ts harissa (valgfritt)

1 ts chiliflak

1 ts salt

1 ss olivenolje


  • Sett kyllingen til marinering i god tid - gjerne kvelden i forveien.
  • Forvarm stekeovnen til 180C. Skrell av noen tynne striper av auberginene, og skjær dem i tynne skiver eller terninger. Legg dem på et brett og dryss over salt. La dem hvile i 10-15 minutter.
  • Lag marinaden ved å ha alle ingrediensene i en bolle og rør dem sammen. Legg kyllingen i marinaden. Dekk med plastfolie og sett dem i kjøleskapet i 30 min. 
  • Klem ut overflødig fuktighet av auberginen med litt tørkepapir eller kjøkkenhåndkle. Legg dem på en stekeplate og bland inn olivenoljen. Stek dem i 15 min i ovnen. 
  • Varm litt litt olivenolje i en stekepanne og stek kyllingen et par minutter på middels til stekt varme. Legg dem på et fat. Skyll bollen med marinaden med vannet, og hell det i stekepannen. Rør i harissa, tomatpuré og vann til en saus. Slå av varmen og sett pannen til side.
  • Legg kylling, aubergine, paprika og løk i tette lag i en stor og ildfast form. Hell sausen fra stekepannen over, og stek formen i ovnen i 30 min eller til kyllingen har fått en gyllenbrun farge og grønnsakene er helt møre. Server kyllingen og auberginen varm med ris eller couscous.


    Tips! Den er også god med en jogurt-dressing med hvitløk og mynte i. Du kan gjerne bruke chilisausen Sriracha i stedet for harissa.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar