tirsdag 29. juni 2021

Enkel currysuppe med torsk og nudler

Oppskriften til denne retten kommer fra Aicha Bouhlous kokebok "Litt kjøtt, mer fisk, mest grønt " 
Her er det brukt torskefilet, men bruk gjerne andre typer hvit fisk eller kylling. 


Ingredienser 4 porsjoner

4 dl kokosmelk
2 ss rapsolje
1 ts finhakket ingefær
2 ss rød thai karripasta 
1 ts tomatpuré
1 ts malt gurkemeie
2 gulrøtter skåret i tynne strimler
6 dl fiske eller kyllingkraft eller - buljong
200 g frisk spinat
2 ss fiskesaus
1 lime, saften av den
400 g torskefilet skåret i biter
300 g eggenudler
eventuelt frisk koriander


Slik gjør du: 

  • Varm olje i en panne og ha i ingefær, karripasta og tomatpuré og la det frese et par minutter. Tilsett gurkemeie og gulrot, og hell i kraften og kokusmelken. La det putre i 5 min. Rør i spinat og fiskesaus, og smak til med limesaft.
  • Legg i fiskebitene, og demp varmen til det laveste. La fisken trekke under lokk i 3-5 minutter til den er gjennomkokt.
  • Kok nudlene etter anvisning på pakken.
  • Server suppen i skåler. ha nudlene i bunnen, og øs suppen over.
  • Server suppen med litt frisk koriander hvis du har det. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar