Oppskriften til denne retten kommer fra Aicha Bouhlous kokebok "Litt kjøtt, mer fisk, mest grønt "
Her er det brukt torskefilet, men bruk gjerne andre typer hvit fisk eller kylling.
Her er det brukt torskefilet, men bruk gjerne andre typer hvit fisk eller kylling.
Ingredienser 4 porsjoner
4 dl kokosmelk
2 ss rapsolje
1 ts finhakket ingefær
2 ss rød thai karripasta
1 ts tomatpuré
1 ts malt gurkemeie
2 gulrøtter skåret i tynne strimler
6 dl fiske eller kyllingkraft eller - buljong
200 g frisk spinat
2 ss fiskesaus
1 lime, saften av den
400 g torskefilet skåret i biter
300 g eggenudler
eventuelt frisk koriander
2 ss rapsolje
1 ts finhakket ingefær
2 ss rød thai karripasta
1 ts tomatpuré
1 ts malt gurkemeie
2 gulrøtter skåret i tynne strimler
6 dl fiske eller kyllingkraft eller - buljong
200 g frisk spinat
2 ss fiskesaus
1 lime, saften av den
400 g torskefilet skåret i biter
300 g eggenudler
eventuelt frisk koriander
Slik gjør du:
- Varm olje i en panne og ha i ingefær, karripasta og tomatpuré og la det frese et par minutter. Tilsett gurkemeie og gulrot, og hell i kraften og kokusmelken. La det putre i 5 min. Rør i spinat og fiskesaus, og smak til med limesaft.
- Legg i fiskebitene, og demp varmen til det laveste. La fisken trekke under lokk i 3-5 minutter til den er gjennomkokt.
- Kok nudlene etter anvisning på pakken.
- Server suppen i skåler. ha nudlene i bunnen, og øs suppen over.
- Server suppen med litt frisk koriander hvis du har det.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar