tirsdag 29. juni 2021

Fiskekraft

Etter at vi flyttet til Buøy, blir det en del morgenturer med båten for å fiske. Er pus heldig, så blir det ikke rare fisken vi får. Den går i gryta til henne, så er hun fornøyd en stund. Hvis det blir stor fangst, så koker vi fiskekraft av avskjæret. Den er lett å fryse i små porsjoner og setter den ekstra smaken på supper og sauser som gjør den store forskjellen. 

Oppskriften til denne retten kommer fra Aicha Bouhlous kokebok "Litt kjøtt, mer fisk, mest grønt " 


Fiskekraft

ca. 2 kg avskjkær (hode og ryggbein) av hvit fisk
1 purre skåret i biter
1 løk skåret i båter
litt sellerirot i biter
1 ts hel pepper
2 laurbærblad
2 1/2 liter vann
salt



Slik gjør du:

Ha alt i en stor kjele med vann slik at det dekker. La det koke opp, og deretter småkoke på svak varme i 20 minutter. Skum av underveis. ta fiskeavskjær og grønnsaker opp fra kraften, og sil den. La den deretter koke opp igjen. La den småkoke til kraften har kokt inn til det halve, og smak til med salt. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar