Ingredienser 4 porsjoner
550 g karbonadedeig eller kjøttdeig av storfe
1 løkl
1 rød og 1 gul paprika i terninger
3 hvitløksfedd finhakket
1/2 rød chili eller mer finhakket
1 ts chilipulver
1 ts spisskummen
1 kanelstang eler 1/4 ts malt kanel
1 1/2 boks hermetiske tomater
1 1/2 bokser sorte bønner (ca.500 g)
1/2 ts brunt sukker
salt og pepper
10-15 g mørk sjokolade
1 løkl
1 rød og 1 gul paprika i terninger
3 hvitløksfedd finhakket
1/2 rød chili eller mer finhakket
1 ts chilipulver
1 ts spisskummen
1 kanelstang eler 1/4 ts malt kanel
1 1/2 boks hermetiske tomater
1 1/2 bokser sorte bønner (ca.500 g)
1/2 ts brunt sukker
salt og pepper
10-15 g mørk sjokolade
- Stek karbonadedeigen i litt smør, krydre med salt og pepper og sett til side.
- Fres løk, paprika, hvitløk og chili i smør til løken er blank og myk.Tilsett krydderet og la det frese med ca 1 minutt. Tilsett deretter hermetiske tomater og karbonadedeigen, og la det surre med i ca. 10 min. Tilsett til slutt bønnene og smak eventuelt til med mer krydder og mørk sjokolade. Retten er klar når bønnene er gjennomvarme.
- Fjern kanelstangen fra gryteretten og server den med salat, tortillachips, en limebåt og gjerne en rømmeklatt.
Tortillachips
3-4 tortillalefser
solsikkeolje eller rapsolje
maldonsalt
- Del lefsene i 8 like store snipper og pensle begge sider med oljen. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og stek ved 225 grader (over og undervarme) på øverste rille i 4-5 minutter eller til de er gylne og sprø. Avkjøl på rist.
Oppskriften er hentet hos Trines matblogg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar