onsdag 7. februar 2018

Salat med bakt broccoli, valnøtter og rosiner eller tranebær

Perioden når Simon har vært syk og mye hjemme, så har vi sammen prøvd å finne gode oppskrifter på sunne grønnsaksretter for å få mest mulig næring til å bygge opp immunforsvaret igjen. Det blir mye broccoli i alle varianter for tiden. Denne ble et godt alternativ til den kokte, og visste du at det er  omega 3 i valnøtter?


Ingredienser
1 stor broccoli
50g valnøtter
2 ss olivenolje
salt og pepper
100 g feta
75g rosiner eler tranebær (kan sløyfes)

Dressing
2 ss olivenolje
1 ss rødvinseddik
1 ss grov sennep
salt og pepper

Fremgangsmåte
Varm opp ovnen til 185 grader. Skjær broccolien opp i mindre buketter og legg dem i en foodprocessor. Blend dem til de blir fine som riskorn. Vend dem i olivenolje, salt og pepper på bakepapir på et stekebrett. Hakk valnøttene fint og vend dem i blandingen. bak dette i 185 grader varmluft i 10.12 min - rør underveis. Ta platen ut og avkjøl blandingen. Vend inn fetaost. Pisk ingrediensene til dressingen og vend den inn i salaten. Topp med rosiner eller tranebær.

Denne salaten er også god å blande inn i Cous-cous.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar