onsdag 7. februar 2018

Indisk linserett

Denne ble laget i kantinen på Johannes i tiden jeg jobbet der. Du kan bruke rester av grønnsaker du har liggende. Det som gjør susen, er krydderet og hvitløk, ingefær og chili. Har du dette i bunn, så kan du lage en sterk og smakfull vegetarrett.



Ingredienser
4 personer
1 chili finhakket
1 hvitløk finhakket
ingefær 1 ss finhakket
5 hele nelliker
5 hele kardemommefrø
1 kanelstang
1 grovhakket løk
1 gulrot i små biter
noen små blomkålbuketter
10 cm purreløk
1 vårløk
2 dl røde linser
sitron
1 ss tomatpuré
1 boks hakkede tomater
5 -8 dl hønsebuljong
salt / pepper
noe søtt / sukker / honning / sirup
Urter: persille eller koriander
1-2 ts indisk krydder som Garam masala, Hot madrass eller annet indisk krydder
gresk jogurt eller creme fraiche

Fremgangsmåte:
Rist krydderet nellik, kardemommen og kanelstang i litt olje i en jerngryte eller en panne med høy kant. Når det begynner å lukte jul, så tilsettes løk, chili, hvitløk og ingefær. Stek til løken er myk og blank. Vask og legg linsene i kaldt vann mens du steker grønnsakene. Tilsett resten av grønnsakene. La det surre en stund og demp varmen. Tilsett en toppet ts hot madras eller garam masala eller annet indisk krydder du liker. Hell vannet av linsene og tilsett dem i blandingen. Rør dem rundt en stund før du tar oppi tomatpuré og tomatboksen. Til slutt heller du i buljong. Smak til med salt og pepper, noe søtt og dryss urter over rett før servering. Server med en litt jogurt oppå, og gjerne nanbrød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar