onsdag 31. januar 2018

Koriander saus


Denne sausen er en form for pesto og passer til de fleste retter, men den er kanskje beste til lystkjøtt, eller sammen med en linserett. Den er tatt fra en libanesisk kokebok som jeg kjøpte i London i sommer. Axel og meg hadde vært på handletur en sen kveld og ble etter hvert sultne og utålmodige etter å få oss noe å spise. Vi havnet tilfeldigvis inn på restauranten til Tony Kitous som kalles for Compoir Libanais Express. Vi var så sultne at vi lot oss ikke skremme av interiøret som var en salig blandig av midtøsten og amerikansk retrostil fra 50-tallet. Stemningen var støyende og like kaotisk som fargene på veggene, men maten vi fikk servert var nydelig sammensatt i farge og smak. 



Ingredienser  4-6 personer
25g usaltet pistasjenøtter
1 ts korianderfrø
60ml olivenolje
1 fedd hvitløk
40g fersk koriander
1/2 sitronsaft
salt og pepper

Rist nøttene og korianderfrø lett i  pannen sammen med litt av olivenoljen til de er lysbrune.
Bland og knus alt sammen i en kjøkkenmaskin til du har en jevn pesto. Tilsett en ss varmt vann og kjør pestoen litt til. Smak til med salt og pepper. Den kan holde seg i kjøleskapet 4 dager med tett lokk.

Tips!  Erstatt halve den friske korianderen med persille. Tilsett litt honning for å få en mildere smak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar