onsdag 9. august 2017

Moussaka

Kjøttsaus:

ca.500 g kjøttdeig eller lammekjøtt
2 ss smør
2 løk
1 grønn paprika
2 ts salt
3/4 ts pepper
3/4 ts oregano
1/2 ts kanel
1 laurbærblad
1 båt hvitløk
ca.2 dl vann
1 boks tomatpuré (130g)

1 aubergine
2 ss salt


Ostesaus:

4 dl melk
3 ss hvetememl
200 g revet hvitost
2 egg

Fremgangsmåte:

Skjær auberginen i 1/2 cm tykke skiver og dryss over saltet.
Brun kjøttdeigen i smør i varm panne. Tilsett finhakket løk og stek til alt er brunet.
Tilsett paprika i biter, salt, pepper, krydder, vann og tomatpuré. Kok opp og la alt trekke til en tykk saus. Visp sammen melk og mel og rør til det koker opp. Ta kjelen av varmen og tilsett revet hvitost. Avkjøl litt og rør inn eggene.
Smør en ildfastfrom. Skyll av saltet av auberginsivene. Legg lagvis kjøttsaus og auberginskiver og hell ostesaus over. Dryss litt revet ost over til slutt. Stekes i ovn ved 200C i ca.40 min.
Serveres med grønn salat og eventuelt brød.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar