onsdag 9. august 2017

Indisk kyllinggryte


Denne kyllinggryten er en oppskrift fra kantinen på Johannes Læringssenter. Den ble en bankers til middag for sultne eksaminatorer og sensorer på eksamen. Hvis du har alle ingrediensene som skal til, er den enkel og rask å lage, og smaker himmelsk. Vær forsiktig med cayennepepperen for den er sterkere enn du tror.


Ingredienser

4 PERSONER
kylling, hel eller i fileer
1 løk
2 hvitløksfedd
2 cm ingefærrot, skrelt
2 ts karripulver ( jeg foretrekker hot madras)
1/2 ts cayennepepper
1/2 ts kumin
1 bokser hermetiske tomater
1/2 boks kokosmelk
50 g cashewnøtter
Yoghurt naturell
Frisk koriander
Smør til steking

Fremgangsmåte


Skjær to løk i tynne skiver, hakk hvitløk og ingefær. Stek løk, hvitløk og ingefær i fem minutter på middels varme under omrøring.
Ha på karri, cayennepepper og kumin og stek videre i to minutter. Ha i kyllingbitene og vend dem godt rundt. Ha i tomater og kokosmelk.
La det koke i 40 minutter. Ha i cashewnøtter, yoghurt, server med ris og ha på litt frisk koriander.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar