Oppskriften er fra den kjente restauranten Ottolenghi i Notting Hill i London. Egentlig er jeg lei av muffins, antagelig har det blitt for mange barneselskap opp gjennom årene, men dissse blåbærmuffinsene er de beste jeg har smakt hitttil. Blåbær sammen med sitron og et hint av epler er utsøkt. Topping av smuldredeig, gjør at kaken får en sprø overflate. Muffins er enkle å lage, bare du husker å blande bær og væske med det tørre forsiktig. Resultatet blir best hvis deigen forblir litt grov og klumpete.
Ingredienser
Ingredienser
540 g hvetemel
5 ts bakepulver
½ ts salt
2 egg
340 g sukker
140 g usaltet smeltet smør
3,8 dl melk
raspet skall fra 1 sitron
1 eple i småbiter
200 g friske blåbær
smuldredeig til topping (se oppskrift nedenunder)
½ ts salt
2 egg
340 g sukker
140 g usaltet smeltet smør
3,8 dl melk
raspet skall fra 1 sitron
1 eple i småbiter
200 g friske blåbær
smuldredeig til topping (se oppskrift nedenunder)
Smuldredeig:
300 g mel
100 g sukker
200 g kaldt, usaltet smør i små terninger.
Bland alt sammen I en bolle. Bruk hendene til å smuldre inn smøret. Det skal ikke være noen klumper.
Visp sammen egg, sucker og smeltet smør. Smøret må ikke være for varmt.
Pisk inn melk, sitronskall. Vend forsiktig inn bær og frukt .
Tilsett melblandingen. Rør forsiktig. Blandingen skal være litt klumpete.
Ta deigen i muffinsformene. Legg over litt smuldredeig til topping, og pynt med litt blåbær.
Stek dem på 170C for 30.35 min.
Tips: Smuldredeigen kan stå i kjøleskapet mange dager, og i frysen i mange i årevis.
200 g kaldt, usaltet smør i små terninger.
Bland alt sammen I en bolle. Bruk hendene til å smuldre inn smøret. Det skal ikke være noen klumper.
Fremgangsmåte muffinsdeig:
Bland sammen mel, bakepulver og salt.Visp sammen egg, sucker og smeltet smør. Smøret må ikke være for varmt.
Pisk inn melk, sitronskall. Vend forsiktig inn bær og frukt .
Tilsett melblandingen. Rør forsiktig. Blandingen skal være litt klumpete.
Ta deigen i muffinsformene. Legg over litt smuldredeig til topping, og pynt med litt blåbær.
Stek dem på 170C for 30.35 min.
Tips: Smuldredeigen kan stå i kjøleskapet mange dager, og i frysen i mange i årevis.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar