Disse godbitene er blitt en juletradisjon hos oss. De forsvinner fort fra kjøleskapet, så lag gjerne dobbel porsjon. Pakket i en lekker eske eller boks, er de fine å gi bort i små julegaver.
30 stk
50 g mandler
600 g marsipan
400 g nougat
50 g pistasiekjerner
Fremgangsmåte
Hakk mandlene og arbeid dem inn i marsipanen. Del marsipanblandingen i 5 like store emner.
Kjevle ut til tynne leiver. Ha litt melis på bakebordet hvis marsipanen setter seg fast.
Smelt nougaten i vannbad. Legg en marsipanleiv i en form og smør litt nougat over. Legg deretter en ny marsipanleiv over, smør på nougat. Gjenta prosessen og avslutt med et lag nougat. Dryss over pistasiekjernene. Sett formen i kjøleskapet. Skjær kaken opp i små firkanter og server.
Kjevle ut til tynne leiver. Ha litt melis på bakebordet hvis marsipanen setter seg fast.
Smelt nougaten i vannbad. Legg en marsipanleiv i en form og smør litt nougat over. Legg deretter en ny marsipanleiv over, smør på nougat. Gjenta prosessen og avslutt med et lag nougat. Dryss over pistasiekjernene. Sett formen i kjøleskapet. Skjær kaken opp i små firkanter og server.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar