Det ble laget mange varianter av samosa i kantinen på Johannes. Denne ble min favoritt, og den ble laget som forrett i bryllupet til Jon og meg. Hele gjengen på kantina ble satt i sving, så vi fikk god trening på å brette og stuffe samosa. Brett den som et kremmerhus. Det er en del arbeid, men fornøyde og glade gjester veier opp for alt arbeidet. Dressingen har en nydelig smak som passer godt til både fisk og kylling. Prøv den til fiksepinnene.
400 g kjøttdeig
1 liten løk
2 fedd hvitløk
Saften av en halv lime
1 ts brunt sukker
2 ts kummin
salt og pepper
et halvt flak filodeig per samosa (jeg bruker vårrulldeig)
1 egg til pensling
1 liten løk
2 fedd hvitløk
Saften av en halv lime
1 ts brunt sukker
2 ts kummin
salt og pepper
et halvt flak filodeig per samosa (jeg bruker vårrulldeig)
1 egg til pensling
Koriander dressing
1 boks creme fraiche2-3 ss nøytral olje
0,5 potte koriander
2 ss akasiehonning
Saften av en halv lime
0,5 ts mynte eller ingefær
1 rød chili med frø
Bland sammen ingrediensene til dressingen i en blender eller stavmikser.
Slik gjør du:
Brun kjøttet med salt og pepper i en stekepanne med nøytral olje.Tilsett finhakket løk og hvitløk og la det surre videre.Bland inn lime, kummin, salt og pepper.
Del filodeigflak i to slik at de blir to trekanter. Pensle med en eggeplomme blandet med litt vann i limekanten. Brett filodeigen rundt en stor spiseskje kjøttblanding.
Stek i forvarmet ovn i ca 15 min.
Server samosaen gjerne så varm at du ikke klarer å holde den uten serviett, og med dip.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar