Ingredienser
700g fiskefilet (sei, hyse, torsk etc.)
salt
50g siktet hvetemel
1-2 egg
200g brødkumme, revet
100g smør
1-2 sitroner
Fremgangsmåte
Bruk gjerne litt tykke fileter. De blir saftigst. Skjær fisken i ca 8cm lange og 2-3 cm tykke (ca 40g)Ha på salt og la dem ligge mens du gjør klar resten.Saltet trekker ut fuktigheten og gjør dem fastere.Lag en bolle med mel, en med sammenvispet egg, og en med krumme.Vend fisken først i mel, og børst av det overflødige, deretter dypper du dem i egg og lar dem dryppe litt av før du vender dem i brødkrumme.Nå er de klare til steking eller frysing.Smelt 1/3 av smøret i en panne og stek pinnene på middels varme i 7-10 min. Press over sitron. Rømmedressing er godt som dipp saus.
Server gjerne med Brokkolisalat med couscous som ligger under Grønnsakretter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar