Denne lasagnen fant jeg en gang i en italiensk kokebok. Den har blitt en favoritt hjemme, og den er så god at jeg aldri bestiller lasagne på restaurant for det er få oppskrifter som kan måle seg med denne. Vi laget den også i kantinen den tiden jeg arbeidet der på Johannes Læringssenter.
Tomatsaus
400 gr kjøttdeig
1 løk
1 gulerot
1 sellerirot
2 fedd hvitløk
1 tomatboks
3 ss tomatpurè
1 terning kjøttbuljong
1 ss sukker
1 dl melk
1/2 ts muskatnøtt
Hvitsaus
3 ss smør
2 ss mel
melk
salt og pepper
melk
salt og pepper
Tilberedning
Hakk løk og hvitløk. Stek den til løken er myk. Hakk og tilsett gulrot og sellerirot. Stek kjøttdeigen sammen med dette. (Tips! Kok inn litt rødvin )Tilsett salt og pepper og muskattnøtt sammen med melken. Sil saften fra tomaten, og tilsett tomatene og tomatpurè. Ha i litt sukker og buljong og ca.3 dl vann. La det stå og småkoke opptil 1 time med lokk. Har du dårlig tid, er 15 min tilstrekkelig.Lag den hvite sausen. Smelt smøret i en gryte. Rør ut melet. Tilsett melken etterhvert, og gi det et oppkok for hver gang du tilsetter ny melk slik at den får tykne. Smak til med salt og pepper.
Legg lagvis; et lag med kjøttdeig, ett lag med lasagneplater, ett lag med kjøttdeig, hell over med hvit saus, ett nytt lag med kjøttdeig, lasagneplater og så avslutt med hvitsaus på toppen. Dryss over med hvitost.
Stekes i ovnen 220C i ca. 30 min eller til den er gyllen i fargen.
Serveres med en god salat...god appetitt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar