onsdag 2. august 2017

Stings sjokoladekake

Kafé Sting har lenge vært kjent for sin gode sjokoladekake som er saftig og god, men det beste av alt er kremen oppå. Vi laget den i kantinen hver uke, og den er fast på kakebordet ved alle feiringer på jobben. Bente på bildet, ble ekspert på å lage den. Det er også førstevalg av kake ved bursdagsfeiringer i heimen. En kaloribombe av ei kake...men det er dessverre ofte da de er best. 


Ingredienser
1 RUND FORM 24CM
125 g meierismør
1 dl vann
3 ss kakao
1 ts vaniljesukker
4 egg
250 g sukker
150 g hvetemel
3 ts bakepulver

Sjokoladekrem
2 egg
1 dl kremfløte
135 g sukker
50 g kokesjokolade
125 g meierismør
1 ts vaniljesukker

Raspet mørk sjokolade til pynt

Fremgangsmåte:
  • Smelt smøret i en gryte. Tilsett vann, kakao og vaniljesukker.
  • Ta gryten av platen og pisk inn 4 eggeplommer med elektrisk mikser.
  • Ha så i sukker, mel og bakepulver. Rør deigen glatt og klumpfri.
  • Pisk eggehvitene for seg til hvitt skum. Vend dette i deigen til slutt. Obs!! Vend forsiktig slik at ikke luften fra eggene går ut.
  • Ha deigen i en rund form 24 cm i diameter med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175C i ca 45 min. Avkjøl kaken i formen. Ta den ut og fjern bakepapiret. Del kaken i to bunner.
Til kremen:
  • Ta kremfløte, egg og sukker i en gryte. Gi blandingen en oppkok under omrøring. Ta gryten av platen og rør i oppdelt sjokolade til den smelter. Ha så i smør og vaniljesukker. Rør til smøret har smeltet og blandingen er glatt og klumpefri.
  • Sett kremen i kjøleskapet i minst 2 timer. Pisk den så opp med elektrisk mikser til den er luftig og lysere i fargen.
  • Fyll og pynt kaken med kremen. Dryss over raspet sjokolade til pynt.
Tips: Sjokoladekremen MÅ stå i kjøleskapet før den piskes opp, ellers er den for tynn i konsistensen. Pass på at kaken er helt avkjølt før du tar på kremen. Kaken er holdbar i kjøleskapet. Den kan også fryses.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar