tirsdag 29. juni 2021

Quiche pai

Pai læret jeg å lage i perioden jeg bodde i Provence. I lunsjen på skolen spiste vi quiche på kaféen på hjørnet like ved blomstermarkedet. Alle sanser ble stimulert og det var gjerne derfor jeg lærte å bli så glad i mat i Frankrike. 


Paibunn

150 g meierismør

200 g hvetemel

2-3 ss vann


Paifyll

Røykt skinke som serrano, parma eller annen type

1/2 løk småhakket

1 purre og gjerne litt vårløk

150 g jarlsbergost

4 egg sammenvispet

2,5 dl fløte

salt og pepper

friske urter som: persille eller basilikum finhakket

Paiform ca.26 cm


Slik gjør du:

  • Lag pai deig ved å smuldre sammen smør og mel og tilsett vann til du får en jevn konsistens. La deigen ligge kaldt i kjøleskapet minimum 1 time - og gjerne over natten.
  • Kjevle ut deigen, og dekk bunnen på en smurt paiform. Prikk bunnen med en gaffel eller dekk bunnen med bakepapir og fyll i med tørkede erter. Forstek paien på 200 grader i ca 10 min eller til det så vidt begynner å få litt farge. La paiskallet avkjøles litt mens du gjør i stand fyllet.
  • Hakk purren og løken og ha i skallet. Visp sammen eggeplommene og fløten og hell over grønnsakene. dryss over urtene. 
  • Fordel skinken over paien og dryss på raspet ost.
  • Stek paien midt i ovnen ved 200 grader i 25-30 min.
  • Server paien varm eller kald med salat som tilbehør. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar