tirsdag 29. juni 2021

Fiskerett i pannen

I helgen feiret vi Hildes 60 årsdag sammen med Sissel i Arendal. Lørdag morgen ruslet vi ned til Fisketorget i sommersola og kjøpte Breiflabb til kveldens festmåltid. Hilde valgte en oppskrift på en fiskepanne som hun hadde fått hos Sissel for mange år siden. Det var et godt valg for måltidet var en 60 årsdag verdig. 


Ingredienser 4 porsjoner

800-1000 gram hvit fiskefilet ( ca.200-250 per pers)

1 rød paprika uten hinner og frø i ringer

sopp eks. sjampinjong

1 purre i tynne ringer

1/4 sitronsaft

en kvast dill

små poteter

2 dl fløte

200 g ferske skrelte reker


Slik gjør du

Stek fisken i litt varmt smør, salt og pepper

Ta den over på et fat og dryss dillen og litt sitronsaft over. 

Stek grønnsakene i olivenolje, salt og pepper. Når grønnsakene er gjennomstekte, heller du over fløten. La det surre litt sammen noen minutter. Smak til med salt og pepper. Legg over fisken og strø rekene over.

Server med kokte små nypoteter. 






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar