søndag 13. august 2017

Brokkolisalat med couscous

Denne oppskriften er fra Trines matblogg. Den er passer utmerket til fisk og kjøtt. Jeg brukte den til fiskepinner med rømmedressing til i går. Mor var på middag hos Jon og meg og Solveig på Bryne. Hun var imponert over at råe grønnsaker kunne smake så godt. Siden salaten er rå, er smaken avhengig av friske og faste grønnsaker. Bland godt med urter i. Jeg brukte mynte og koriander, men alt er mulig her.

  •      Ingredienser salat

  •      ca. 200 g couscous (bulgur, byggryn, quinoa el.)
  •      ca. 65 g småbladsalat/ruccula
  •      1/2 brokkoli, i små buketter 
  •      3-4 reddiker, i tynne skiver
  •      2 vårløk, i biter
  •      friske urter, hvis du har

  •      Sennepsvinagrette

  •      1-2 ss sitronsaft
  •      2 ts dijonsennep
  •      1 hvitløksfedd, finhakket
  •      0,75-1 dl extra virgin olivenolje
  •      salt og pepper











Plukk brokkolien i små buketter. Kok opp lettsaltet vann. Når vannet koker tar du gryten av varmen og lar brokkolien ligge i det varme vannet 2-3 min. Den skal ikke koke. Skyll raskt i iskaldt vann. Resten av grønnsakene kuttes i biter. Kok couscousen etter anvisning på pakken. Bland alt sammen og hell over dressingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar