Denne gulrotkaken har jeg laget i årevis. Den er tatt fra ei kokebok for kaloritellere. For de som teller er næringsinnholdet i et stykke kake oppgitt. Hva boken heter, har jeg for lengst glemt, men jeg kan takke en god venninne for en gang å komme med denne smaksbomben av en kake. Den smaker best når den har stått et par dager, men det får den sjelden. I oppskriften skal gulerøttene raspes grovt, men jeg pleier å raspe dem fint. Da blir de ikke så fremtredende i kaken. Pynt gjerne med hakkede hasselnøtter...det er forresten veldig godt å ha i deigen også.
3 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 dl rapsolje
5 stk / 500 gulrøtter
Krem
100 g Naturell kremost
50 g smør
125 g melis
1 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte:
Visp sammen egg og sukker til eggedosis. Bland sammen alt det tørre i en bolle. Rør inn melblandingen og oljen i eggedosisen. Riv gulerøttene og vend dem forsiktig i deigen. Hell røren i smurt form.Stek på nederste rille ved 190 C i 1 time. Avkjøl.
Lag glasuren mens kaken steker.
Smelt smøret. Bland smør, fløteost, melis og vaniljesukker til en glatt masse i hurtigmikser.
Smør kremen på kaken når den er kald.
Bruke en stor rund form eller langpanne.
Variasjon:
Erstatt 1 dl av hvetemelet med fin sammalt hvete.Halvparten av gulerøttene kan byttes ut med epler eller squash.
Tilsett 100 g hakkete hasselnøtter
NÆRINGSINNHOLD PER STK:
751 kJ/179 kcal - 24 g karbohydrater - 3 g protein - 8 g fett
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar