Ingredienser
Ulike rotgrønnsaker i biter:
rødbet
gulrot
søtpotet
potet
sellerirot
Dressing
1 dl olivenolje
2 ts flytende honning
et fedd hvitløk
saften av en halv appelsin
salt og pepper
frisk timian
Legg alle grønnsakbitene i en form. Bland alle ingrediensene til dressingen og hel den over. Stek i ovnen på 200 grader i ca.20 min. Vend et par ganger i løpet av steketiden.
Stek gjerne pølsebiter oppi formen.
Pasta - kok pasta mens du steker grønnsakene, og vend den inn sammen med litt av pestoen i blandingen når den er ferdig stekt.
Pesto:
1/2 potte basilikum
1 ss pinjekjerner (kan sløyfes)
1 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
1/2 dl revet parmesan
salt og pepper
litt sitronsaft
Slik lager du pesto: Kjør alle ingrediensene i en stavmikser. Smak til med sitronsaft og salt og pepper.
Alternativ: stek kyllingbryst på medium varme ca. 20 min til de er gjennomstekte. La kjøttet hvile før det skjæres i skiver. Sprøstek serranoskinke eller bacon og la det tørke på tørkepapir og hakk det opp i småbiter. Dekk over grønnsakblandingen med kylling og serranoskinke.
Ulike rotgrønnsaker i biter:
rødbet
gulrot
søtpotet
potet
sellerirot
Dressing
1 dl olivenolje
2 ts flytende honning
et fedd hvitløk
saften av en halv appelsin
salt og pepper
frisk timian
Legg alle grønnsakbitene i en form. Bland alle ingrediensene til dressingen og hel den over. Stek i ovnen på 200 grader i ca.20 min. Vend et par ganger i løpet av steketiden.
Stek gjerne pølsebiter oppi formen.
Pasta - kok pasta mens du steker grønnsakene, og vend den inn sammen med litt av pestoen i blandingen når den er ferdig stekt.
Pesto:
1/2 potte basilikum
1 ss pinjekjerner (kan sløyfes)
1 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
1/2 dl revet parmesan
salt og pepper
litt sitronsaft
Slik lager du pesto: Kjør alle ingrediensene i en stavmikser. Smak til med sitronsaft og salt og pepper.
Alternativ: stek kyllingbryst på medium varme ca. 20 min til de er gjennomstekte. La kjøttet hvile før det skjæres i skiver. Sprøstek serranoskinke eller bacon og la det tørke på tørkepapir og hakk det opp i småbiter. Dekk over grønnsakblandingen med kylling og serranoskinke.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar