Denne desserten brukte Thorbjørn og meg å lage ved spesielle anledninger fordi den ser så delikat og fin ut på fargen, og selvfølgelig på grunn av smaken. Jeg mistet oppskriften, men fant tilfeldigvis denne i en en gammel kokebok med bær og frukt hos Sissel.
Til 6 personer
6 store faste, eller 12 små pærer
Lake
1/2 l rødvin
1 1/2 dl sukker
1/2 sitron i skiver
1 bit kanelstang
litt revet muskattnøtt
Skrell pærene, men la stilken stå igjen.Bland ingrediensene til laken i en kjele og legg i pærene. La pærene trekke i laken på svak varme til de er møre. Snu dem av og til slik at de blir jevnt røde. Har du mange pærer, bør de koke i to omganger. Avkjøl pærene i laken, og server dem lunkne. Hell laken over og server med krem eller is til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar